Hurtig levering 1-7 hverdage
Info info@automaatter.dk
Fri fragt over kr. 500,-

Måtte-materialer

På Automaatter.dk forhandler vi automåtter, i tre materiale-typer, hhv. velour, nålefilt og gummi.

Velour og luksus-velour
Det ultimative materiale til bilmåtter er velour. Vi kan levere velorumåtterne i to tykkelser (velour og luksus-velour), der vejer hhv. 2,2 og 2,5 kilo pr. kvadratmeter. Luven er på begge tæpper ca. 5 mm i højden, og er vævet meget tæt. Luksus-velouren er en ekstra kraftig udgave, med endnu tættere vævning og ekstra kraftig bund og bagside. Almindelige gulvtæpper består som oftest af små "løkker" der stikker op fra bundmaterialet. På den måde fylder garnet mere, og man kan nøjes med mindre materiale. På vores velourtæpper, som vi henter hjem fra Belgien, er hver eneste af de små løkker skåret op. Det betyder at der skal bruges meget mere materiale, og at overfladen dermed bliver meget mere tæt og ensartet. Det resulterer i tre afgørende fordele: 

  • Der er ikke nogen løkker til at gribe fat i snavs, græs og grene, og vores bundmåtter er derfor utrolig nemme at rengøre.
  • Den tætsiddende luv gør vores bilmåtter tunge og "døde", så de ligger solidt og sikkert, uden at skride og krølle (trafiksikkerhed).
  • Den høje vægt på vores bundmåtter dæmper vibrationer, i det relativt tynde karosserigulv og den tætte luv dæmper effektivt kabinestøj.

På bagsiden er vores bundmåtter beklædt, med såkaldt asfalt-granulat - en gummiagtig ruflet belægning, der er utrolig skridsikker. Belægningen er vandafvisende og har gode lyddæmpende egenskaber. Velourmåtterne er desuden næsten uopslidelige, så vi giver ekstra garanti. På bilmåtter af luksus-velour, giver vi ligefrem livsvarig gennemslidningsgaranti! - læs om vores garantier.

Nålefilt
Nålefilt er det materiale de fleste forbinder med bil-måtter - som oftest sorte eller grålige filtrede fibre. Nålefilt fås i mange kvaliteter - vi bruger naturligvis en kraftig belgisk kvalitet, som vejer 1,6 kilo pr. kvadratmeter. Bemærk, at denne kvalitet er langt kraftigere end de tynde billige bundmåtter, der ellers fås rundt omkring. Nålefilt udmærker sig, ved en god slidstyrke i forhold til prisen, og er også forholdsvis let at rengøre, da selve luven kun er ca. 2 mm. i højden. Nålefiltmåtterne er knap så tunge og "døde" som automåtter i velour, men de er stadig "krølfrie" og bidrager med en vis dæmpning af kabinestøjen. På bagsiden er måtterne, ligesom velour-måtterne, beklædt med såkaldt asfalt-granulat.  

Nålefilt, taxikvalitet
En særlig variant af nålefilten, er vores belgisk producerede taxikvalitet, som kun fås i sort/koksgrå. Denne variant er primært beregnet til professionelt brug, og vejer hele 2,9 kilo pr. kvadratmeter - vores tungeste bundmåtter. De er udført med ribber eller V-mønster i nålefilt-overfladen. Taximåtterne har dermed følgende fordele:

  • Bilmåtter i taxikvalitet er beregnet til professionelt brug, og de er vores mest slidstærke bundmåtter. 
  • Disse bundmåtter er ekstra kraftige og stive, så de ligger solidt og sikkert, uden at skride og krølle (trafiksikkerhed).
  • Den høje vægt på disse automåtter, dæmper motorstøj og vibrationer i det relativt tynde karosseri-gulv.

Gummi
Gummimåtter er relativt dyre, men praktiske i biler der ofte udsættes for mudder og snavs, eller hvor man ønsker en mere skridsikker overflade (f.eks. til bagagerum). Gummimåtter kan let tages ud og skylles rene. Vi bruger en 4 millimeter tyk, slidstærk og lugtsvag gummilegering til vores gummimåtter. Overfladen er støbt med det klassiske dørk-mønster, som også kendes fra metalplader. Bemærk at der ikke er tale om "gummi-bakker" - vores gummimåtter er skåret ud efter mål, og har således ingen forhøjede kanter.